Holistisch tekendocent

WAT IS HOLISTISCH TEKENEN?

Je hoeft niet goed te kunnen tekenen.

Ieder beeld dat wordt neergezet is goed.

Als creativiteit wordt geprikkeld, wordt het onbewuste aangesproken en komt dit naar boven. Het denken, gevoel en het lichaam komen samen. Soms is het moeilijk om te verwoorden wat ons bezighoudt.

Deze vorm van tekenen kan inzicht geven en is daarnaast een creatieve ervaring.

Het beeld wat wordt getekend is wat je voelt.

Holistisch tekenen kan helpen bij o.a. het omgaan met emoties zoals angst, boosheid, verdriet, rouw en een negatief zelfbeeld. Ik als holistisch tekendocent wil je graag daarbij helpen.

Via de tekening kunnen we in gesprek. Samen maken we een ontdekkingsreis en gaan we op zoek.

TEKENTAAL

Tekenen is een manier om dat wat innerlijk leeft en belangrijk is, naar buiten te brengen en te laten zien. De hele dag komt er via de zintuigen informatie tot ons. Niet al deze informatie dringt tot ons bewustzijn door. Bewust of onbewust zijn we bezig om deze prikkels te verwerken.

BETEKENIS JANNA’S HOEKJE

Ik teken en schilder mijn leven lang, altijd en overal. Tekenen en schilderen vertelt datgene waar mijn hart geen woorden voor kan vinden. Wat ik maak spreekt elke taal. Daarom vang ik zo graag een gevoel, verlangen of een droom in beelden, zodat jij mijn hart kunt verstaan. Hoor jij mij?

In mijn Atelier kun je tekenen en schilderen knus in een hoekje. Het is een fijne plek om te zijn en te beleven.

Een schildersdoek heeft ook verschillende hoeken. Elk hoekje is weer een kunstwerk apart en heeft zijn eigen boodschap en creativiteit. Je kunt je werk draaien en elk hoekje bekijken en daardoor beleef je het weer op een andere manier.

Elk bezoekje aan Janna’s hoekje is een belevenis met jouw creativiteit als boodschap. Laat je inspireren door je eigen kunst en door mijn aanpak. Jouw eigen verhaal, missie en passie herkenbaar in een beeld? Een tekening of schilderij die je vertelt wat jouw hart bedoelt? Dat is het mooiste wat er is.

Als je de kleine dingen, elk hoekje kunt zien, dan wordt alles nog mooier!

Je bent van harte welkom in het Atelier Janna’s hoekje. En bedenk: elk hoekje heeft zijn eigen boodschap.

TEKENGROEPEN

De teken- en schilderlessen staan in het teken van het ontwikkelen van creativiteit. Er wordt gewerkt in groepjes van max. 4 personen, zodat er voor iedereen aandacht is. We werken met diverse materialen op een holistische manier aan een opdracht of intuïtief.

Naast de lessen in mijn Atelier zijn er ook lessen mogelijk op locatie. Dit kan ook in grotere groepen. Heb je interesse in tekenlessen op school of na schooltijd? Neem contact op.